اسناد دوران دفاع مقدس ادارات آذربایجان غربی تحویل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشها شود
ارومیه- خبرگزاری مهر: (۱۳۹۱/۰۲/۲۲)مدیر کل امور اجتماعی استانداری آذربایجان غربی بر لزوم ارائه و در اختیار قرار دادن اسناد موجود مربوط به دوران دفاع مقدس به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، حمید ابراهیمی در جلسه هماهنگی برنامه های ستاد گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر با اشاره به اینکه برنامه های متنوعی برای گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر در استان پیش بینی شده، افزود: دستگاه های اجرایی در صورت داشتن اسناد مربوط به دفاع مقدس، با تحویل آن به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، در تهیه آرشیو و برگزاری نمایشگاه همکاری کنند.
وی گل باران وغبارروبی مزار شهدا، تجلیل از خانواده های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگر ان، اجرای مراسمات قرآنی و مذهبی، برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی، تزیین و نصب پلاکارد و بنر در سطح شهر با موضوع سوم خرداد و دعوت از فرماندهان دفاع مقدس برای تشریح عملیات بیت المقدس از جمله برنامه های پیش بینی شده برای سالروز آزادسازی خرمشهر دانست.
مدیر کل امور اجتماعی استانداری همچنین با اشاره به عظمت عملیات بیت المقدس گفت: این عملیات از جمله حیاتی ترین و مهم ترین عملیات های دوران دفاع مقدس است وشهیدانی چون جهان آرا، جان خود را در این عملیات فدای دفاع از خاک وطن و حفظ نظام اسلامی کردند.
ساعت 14 روز سوم خرداد 1361 پس از 24 روز رزم بیامان، خرمشهر به طور کامل از اشغال نظامیان عراق خارج شد و عملیات پیروزمند بیتالمقدس که در دهم اردیبهشت این سال آغاز شده بود، با این آزادسازی به پایان رسید.
شهر خرمشهر در چهارم آبان 1359 در پی 35 روز پایداری و جانفشانی به اشغال نظامیان عراقی درآمد و به مدت 578 روز (19 ماه) در تصرف بعثیها باقی ماند.
پس از آزادسازی شهر، پرچم پرافتخار جمهوری اسلامی برفراز مسجد نیمه ویران «جامع خرمشهر» و پل تخریب شده این شهر به اهتزاز درآمد و رزمندگان اسلام در اولین عکسالعمل نماز شکر را در مسجد جامع خرمشهر اقامه کردند.
سالروز آزادسازی خرمشهر به عنوان یک روز ملی در کشور شناخته شده زیرا از این مقطع به بعد، جنگ در جبهه نیروهای نظامی ایران از حالت دفاعی خارج شد و به صورت تهاجمی درآمد و آغازی بر پیروزیهای پیاپی بعدی شد.
به همین دلیل بود که از فردای آزادسازی شهر خرمشهر هیئتهای صلح بینالمللی ماموریت خود را برای متوقف کردن جنگ آغاز کردند و صدور قطعنامههای بازدارنده سازمان ملل آغاز شد.